1 2 3 4 5 593
By 0

EUMENIDET

Nga arkivi i gazetarit KUR IRODHIO I LASHTË KËNDOI SHQIP Meditime Ulur në një nga shkallët e gurta, shkallë që prej më se dymijë vjetësh kanë mbajtur të ngrirë vështrimin…

By 0

100 VJET

DIBRA DHE KONGRESI I LUSHNJËS Nga Abdurahim Ashiku, gazetar në mërgim E shkruar pesëmbëdhjetë vjet të shkuara, e përcjellë në një sesion shkencor emigrantësh në Athinë kushtuar Kongresit, e gjykova…

By 0

Makinat e çuditshme të Panairit të Tokios

Çdo panair makinash ka zonat e veta të çuditshme dhe ai i Tokios është i famshëm për “çmenduri”. Panairi i sivjetëm pati disa krijime të rralla, të “fshehura” diku nëpër…