Nga e hëna do të rinisë shërbimi urban

0

Bashkia Tiranë dhe Shoqata Kombëtare e Transportit Qytetës (SHKTQ) njoftuan të shtunën se nga data 6 korrik do të rinisë shërbimi urban.

Fillimisht Bashkia njoftoi se kishte dakordësuar protokollin e ri të shërbimit duke bërë të detyrueshëm mbajtjen e maskave gjatë udhëtimit, por edhe në stacionet e autobusëve. Megjithatë në protokollin e ri, ra në sy fakti se përgjegjësia për zbatimin e rregullores do të ishte personale dhe jo më përgjegjësi e kompanive.

“Subjektet e licencuara (operatorë të transportit), nuk janë përgjegjës për mosrespektim të këtij protokolli nga pasagjerët. Masat e parashikuara në protokollin e sigurisë janë objekt kontrolli nga organet kompetente të parashikuara në aktet ligjore në fuqi,” – thuhet në protokollin e sigurisë të publikuar nga bashkia e Tiranës.

Në një deklaratë për media SHKTQ tha se “Bashkia Tiranë zgjidhi pjesërisht kërkesat e bëra publike” duke “rishikuar protokollin e sigurisë, ku ka lehtësuar përgjegjësinë ligjore të operatorëve”.

Në rregullat e njoftuara nga Bashkia Tiranë, udhëtarët, punonjësit e kompanisë, shoferët, faturinot dhe kontrollorët do të duhet të mbajnë maska në autobusë.

Nga ana tjetër operatorët detyrohen të vendosin postera për respektimin e rregullave të distancimit fizik dhe mbajtjes së maskave, do të duhet të dezinfektojnë periodikisht autobusët, të sigurojnë dezinfektonte për punonjësit dhe të mundësojnë ajrosje të mjeteve të transportit përmes dritareve apo strukturave të hapura.

SHKTQ thotë se do të vijojë të diskutojë me Bashkinë Tiranë për “hartimin e një kontrate shtesë me kushte dhe afate të përcaktuara për zbatim nga secila prej palëve (bashkia dhe operatorët)”.

“Moszabtimi i kushteve të kontratës shtesë do të përbëjë shkak në ditët në vijim për rindërprejen e këtij shërbimi,” – thuhet në deklaratën e Shoqatës e cila kujton se operatorët e transportit publik janë vënë përballë një situate të rënduar ekonomike për shkak se prej 4 muajsh nuk kanë qenë në aktivitet.

Comments

comments

Share.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.