ISSH bën publike kërkesat e reja për marrjen e pensionit

0

Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka bërë publike dy kërkesat e reja për marrjen e pensionit.

Të gjithë të moshuarit që aplikojnë për t’ju caktuar pensioni duhet të plotësojnë kërkesan e mëposhtme si dhe dokumentet që kërkohen nga zyrat lokale të ISSH. Të moshuarit që janë në prag të pensionit duhet të kenë parasysh respektimin e procedurën, ndërkohë që pensioni caktohet brenda 45 ditëve.

Një pjesë e të dhënave merren në zyrat e ISSH, ndërkohë që duhet të vërtetoni edhe vitet që keni punuar në kooperativ.

Në kërkesë plotësohen vitet e punës, që i moshuari pretendon se ka, të vërtetuara edhe nëpërmjet Librezës së Punës. Kjo kërkesë plotësohet edhe nga ata që përfitojnë pension invaliditetit, pension familjar dhe pension pleqërie si nënë me shumë fëmijë.  Për të plotësuar kërkesa paraprake duhet të dorëzuar pesë dokumenta.

“Kopje e kartës së identitetit ose çertifikatë lindje personale me fotografi çertifikatë familjare. Certifikatë martese (për mbiemrin para martese për kërkueset femra). Libreza e punës. Diploma e shkollës së lartë (për gratë)”, – thuhet në formularin e publikuar nga ISSH.

Comments

comments

Share.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.