1 2 3 593
By 0

DHORO E KRISHTLINDJES

DHURATA E KRISHTLINDJES… Monologu i një pastrueseje Unë isha inxhiniere. Edhe sot inxhiniere jam. Isha inxhiniere në këmbinatin e tekstileve në Berat. I mbani mend ato pëlhurat e pambukta, të…

By 0

EQEREMI DHE LINDITA

Portrete mërgimtarësh Eqeremi dhe Lindita Shënime për një familje të thjeshtë mërgimtare… Kur hidhte hapat e para në atë pjesë të jetës kur njeriu qëndron vetë në këmbë dhe…

By 0

IKU FEHMI OSHAFI…

“ SA PAK I DHAMË ATDHEUT, VËLLA, SA PAK I DHAMË…” Ai, FEHMI OPSHAFI, shkrimtari, poeti, aktori, regjisori, krijuesi, mërgimtari…sapo mësova se iku… Iku për të mos ecur si filiz…

By 0

PAÇE DIBRE ME MIELL MISRIT

PAÇE DIBRE ME MIELL MISRIT Mall vendlindjeje Sot në mëngjes më erdhi në gojë aroma e paçes, paçe me miell misri, shije që më kujtoi nënën time të dashur tek…

By 0

Makinat e çuditshme të Panairit të Tokios

Çdo panair makinash ka zonat e veta të çuditshme dhe ai i Tokios është i famshëm për “çmenduri”. Panairi i sivjetëm pati disa krijime të rralla, të “fshehura” diku nëpër…