PSE PA UJË PESHKOPIA ?

0

Vëzhgim

PSE PA UJË PESHKOPIA ?
Pyetje për krye bashkiakun e Peshkopisë dhe të zgjedhurit e Dibrës.
Në emisionin “Koha për tu zgjuar” sot (29 gusht 2017) dëgjova një qytetar të Peshkopisë të deklarojë se uji i pijshëm nuk shkon as në katet e para (!?)
Peshkopia me 15.000 banorë, qytet-fshat, nuk ka ujë. Për të, që të ketë ujë 24 orë, janë bërë disa investime.
Në vitin 1960 u ndërtua ujësjellësi i Lishanit të Epërm që e furnizonte asokohe qytetin me ujë cilësor 24 orë në ditë.
Në vitet 80-të u ndërtua ujësjellësi i Korabit duke marrë ujërat e dy burimeve të mëdha të malit.
Në vitet 2000 u ndërtua ujësjellësi i Cetushit. U harxhuan miliona euro dhe uji doli i pa përdorueshëm.
Një qytet i rrethuar nga ujësjellës dhe nga burime uji të pastër që nuk i ka asnjë qytet i Shqipërisë. Një qytet sa një fshat i vogël në Evropë pa ujë.
Çfarë bëjnë përfaqësuesit e popullit, ata që morën votën dhe u betuan se do ti shërbejnë votuesve?
Çfarë bën kryetari-kirurg i bashkisë?
Çfarë bëjnë deputetët (ende deputet) dhe deputetët e sapo votuar por ende pa u betuar?
Çfarë planesh ka qeveria Rama-2 për furnizimin me ujë të Peshkopisë dhe fshatrave poshtë saj?
Qyteti i Peshkopisë nuk e ka urgjencë shtrimin e bulevardit me pllaka guri por “shtrimin” me ujë të pijshëm nga burimet e shumta të krahinës.
Furnizimi i qyteteve dhe fshatrave me ujë të pijshëm të bollshëm, me vetërrjedhje duhet të jetë prioritet i qeverisë Rama-2, përndryshe është shkref pa u ngref.
Çfarë bëhet?
Pse heshtet?

Abdurahim Ashiku

 

 

Comments

comments

Share.

About Author

Abdurahim Ashiku

Leave A Reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.