By 0

Elegji për Liman Ketën

ELEGJI PËR LIMAN KETËN, DHE PËR NJË JETIM TRE VJEÇ… Ai është më i riu i mbi gjashtëqind “Heronjve të nëntokës” që shkrimtari, publicisti, studiuesi Ymer Keta i ka mbledhur…

By 0

Tirana ndër qytetet më të shtrenjtat në botë

Kryeqyteti shqiptar renditet në vendin e 241 nga 267 qytete në botë përsa i përket përballueshmërisë së blerjes së një apartamenti, të matur sipas fuqisë blerëse, duke qenë ndër më…

By 0

Letërkëmbim me Moikom Zeqon

Nga arkivi i gazetarit LETËRKËMBIME NGA LARG ME MOIKOM ZEQON I Nderuar Abdurahim Ashiku, Mora letrën Tuaj, të gjatë e të përmallur. Ju falënderoj me gjithë shpirt. E kuptova menjëherë…

By 0

Serbia kёrkon konferencё pёr Kosovёn

Pas pёrpjekjeve tё Katalonjёs pёr pavarёsi, Serbia po kёrkon njё zgjidhje tё re pёr Kosovёn. “Nёse Spanja mund tё luftojё pёr konceptin e saj pёr Katalonjёn, atёherё edhe ne serbёt mund…

By 0

Personalitetet e përfshira në “Paradise papers”

Apple, Bono, mbretëresha e Anglisë… Disa personalitete dhe grupe të mëdha janë prekur nga hetimi i “Paradise papers” mbi praktikat e optimizimit fiskal në shkallë botërore. Të akuzuarit hedhin poshtë…

By 0

Makinat e çuditshme të Panairit të Tokios

Çdo panair makinash ka zonat e veta të çuditshme dhe ai i Tokios është i famshëm për “çmenduri”. Panairi i sivjetëm pati disa krijime të rralla, të “fshehura” diku nëpër…